TUdor Community of High Education
Publicație online semestrială pentru adolescenți 

TUCHE

                            
                                    Numarul 4 - februarie 2016

Ştiaţi că….

1.Stiaţi că în anul 1939 Adolf Hitler a fost nominalizat pentru premiul Nobel pentru "Pace".
2.Stiaţi că Napoleon Bonaparte avea o vorbă când trebuia să semneze cererile de avansare."Cum cerere de avansare?".
3.Stiaţi că în istoria României mai exact în perioada 1185-1396 a avut loc Imperiul Valaho-Bulgar, imperiu infinţat de Valahi(Români). 
4.Stiaţi că cel mai scurt război înregistrat vrodată s-a purtat între Marea Britanie si Zanzibar, în 1896: el a durat 38 de minute.
5.Stiaţi că cele mai mari salarii oferite profesorilor sunt acordate în Elveţia. Aici, salariul unui profesor debutant pornesţe de la 33.000 de dolari americani pe an.
6.Stiaţi că pe Marte există un aliniament accidental de roci şi alte formaţiuni geologice care, privite dintr-un anumit unghi, se întamplă să arate ca un chip de om.
7.Stiaţi că în anul 1100 d. Hr. Jia Xien stabileşţe o metodă de construcţie a triunghiului de numere numit mai târziu triunghiul lui Pascal.
8.Stiaţi că primul laptop din istorie este Xerox NoteTaker. Acesta a fost produs de Xerox în 1976, prin Xerox PARC, şi continua o tehnologie foarte avansată pentru acele timpuri: 128 kB RAM şi un procesor de 1 MHz. Costurile mari de producţie, estimate acum la aproximativ 50.000 $, au facut ca acest model să rămână un prototip produs în doar câteva exemplare.
9.Stiaţi că în nordul Rusiei există un lac cu 5 feluri de apă aşezate în straturi: apă dulce, apă puţin sărată, apă roşie si apă cu hidrogen sulfurat. În fiecare strat trăiesc peşti şi plante specifice tipului respectiv de apă.
10.Stiaţi că poporul Roman este cel mai vechi popor din Europa circa 15 000 i.Hr.

GADGET-URI

Samsung Galaxy S6 Edge

Ecranul mare cu două margini este mai mult decât estetic. Conferă profunzime filmelor şi însufla viaţa jocurilor tale. Acum poţi să experimentezi mai multe, să simţi mai multe. Profită din plin de minunatul ecran dual Quad HD Super Amoled (518 ppi) pentru jocuri incomparabil de realiste şi care nu se înterup, graţie unei memorii de 4 GB RAM.  Când vine vorba de muzica ta preferată, calitatea sunetului contează. Bucură-te de o funcţie audio bogată, echilibrată, cu accesoriile audio Bluetooth care susţin funcţia audio UHQ .

Iphone 6

IPhone 6 nu este doar mai mare, ci şi mai bun din toate punctele de vedere. Mai mare, dar mult mai subţire. Mai puternic, dar remarcabil de eficient energetic. Cu o suprafată netedă de metal care face lin trecerea către noul ecran Retina HD. Un design uniform în care componentele hardware si software funcţionează în perfectă armonie, creând o noua generaţie de iPhone, mai bună din toate punctele de vedere. Ca să proiectăm un iPhone cu un ecran mai mare şi mai avansat a trebuit să testăm limita imposibilului. De la designul în care sticla şi metalul par că se contopesc şi până la profilul stilizat, fiecare detaliu a fost conceput cu atenţie pentru a-ţi îmbunataţi experienţa. Şi chiar dacă ecranul este mai mare, iPhone 6 tot se simte perfect când îl ţii în mână.