TUdor Community of High Education
Publicație online semestrială pentru adolescenți 

TUCHE

                            
                                    Numarul 4 - februarie 2016

TOP 5 JOCURI

1. THE WITCHER 3: WILD HUNT

  Să fim serioşi, cu toţii ştiam că The Witcher 3: Wild Hunt este, de departe, cel mai aşteptat joc al acestui an. Am bănuit-o din momentul în care am văzut primul screenshot din joc, am ştiut-o din clipa când am vizionat primul trailer din The Witcher 3 şi ne-am convins ferm atunci când am urmărit prima demonstraţie de gameplay. Abia aşteptăm să explorăm, alături de Geralt, lumea imensă de joc şi să ne pierdem în sutele de ore de quest-uri şi poveşti fantastice. Nu încape îndoială: The Witcher: Wild Hunt este cel mai aşteptat joc al anului în redactia Go4games!

Data apariţiei: 19 mai 2015


03. MORTAL KOMBAT X

Un Mortal Kombat dezvoltat pentru noua generaţie de console şi PC? Da, vă rog. Abia aşteptăm să vedem unde va merge povestea din MK X şi ce roluri vor juca atât personajele noi, cât şi cele vechi, îmbătrânite între timp, Mortal Kombat fiind probabil singurul joc de lupte în care firul narativ chiar are un cuvânt important de spus. În plus, MK X va avea o integrare online mult mai avansată, câte trei variaţiuni de mişcări speciale pentru fiecare personaj, precum şi un Challenge Tower ce se va updata din oră în oră. Flawless Victory. FATALITY!

Data apariţiei: 14 aprilie 2015


05. PROJECT CARS

 În continuare nu ştim mai nimic despre un eventual viitor joc Need for Speed şi, sinceri să fim, parcă am dori ceva mai mult decât un simplu arcade. Iar Project CARS promite foarte mult: simulare realistă, zeci de maşini şi circuite licenţiate şi grafică de zile mari. Având în vedere că o listă de doar zece titluri nu poate fi numită lungă şi am hotărât să acordăm un singur loc jocurilor cu maşini, Project CARS este fără urmă de îndoială favoritul nostru la acest capitol.

Data apariţiei: 20 martie 2015 

02. UNCHARTED 4: A THIEF’S END

 Media de argint revine neobositului aventurier Nathan Drake, care va reveni în 2015 în Uncharted 4: A Thief’s End. Produs de aceeaşi echipă care s-a ocupat şi de Uncharted 2: Among Thieves şi de The Last of Us, Uncharted 4 promite foarte mult: grafică de cel mai înalt nivel, mişcări noi ale lui Drake, niveluri deschise, cu multiple moduri de abordare, multiplayer, precum şi o poveste ce va fi dinamitată de apariţia lui Sam, fratele mai mare al lui Nathan. Dacă ar fi să alegem un singur titlu exclusiv pe care ni-l dorim cel mai tare în 2015, atunci, fără îndoială, Uncharted 4 ar fi acela.

Perioada apariţiei: 2015

04. HALO 5: GUARDIANS

 Iată-ne ajunşi şi în „teritoriul jocurilor exclusive” din 2015. Halo s-a dovedit un veritabil „mamut” pentru Microsoft, fiind seria care a permis consolelor Xbox să ajungă la nivelul de succes pe care-l înregistrează în prezent. Iar Halo 5: Guardians promite să fie demn de renumele seriei, aducând însă formula clasică Halo în zilele noastre. Multiplayer-ul va include opţiunile de sprint şi ADS (aim down sights), producătorii încercând astfel să dinamizeze jocul şi să atace tronul seriei Call of Duty.

Perioada apariţiei: toamna 2015

 

TOP 5 FILME

1. Star Wars: Episode VII – The Force Awakens 

Probabil că cel mai aşteptat film al anului, sau măcar al sfârşitului de an, va fi cea de-a şaptea parte din celebra serie Star Wars, cunoscută sub numele Episode VII – The Force Awakens. Pentru moment, producătorii nu au oferit prea mult informaţii. Ştim că acţiunea are loc la 30 de ani după evenimentele din Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi şi că va fi vorba despre un conflict politic cu trădări pentru putere în galaxie. Avem totuşi un trailer care, chiar dacă nu spune prea multe, ne introduce un pic în atmosfera filmului.


4. The Avengers: Age of Ultron 

 Filmele cu eroi au prins întotdeauna la public, iar The Avengers nu face nici el excepţie, mai ales că reuneşte pe marile ecrane câţiva dintre cei mai importanţi eroi ai cinematografiei americane. În noul film al seriei, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot cu inteligenţă artificială care în cele din urmă ajunge să declare război rasei umane. În sprijinul oamenilor sosesc rapid cunoştinţe mai vechi: Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk, motiv pentru care se anunţă o luptă pe cinste.

5. 300: Rise of an Empire 

 La opt ani de la apariţia producţiei 300 care prezintă lupta de la Termopile dintre greci şi persani, avem de-a face cu un fel de remake. De data aceasta, filmul redă confruntarea navală istorică de la Salamina, în cadrul căreia aramata persană îşi apără independenţa. Efectele speciale se anunţă interesante şi probabil că va fi una dintre producţiile cele mai atractive pentru pasionaţii de filme istorice.


2. Fifty Shades of Grey 

 Fifty Shades of Grey este unul dintre cele mai bine vândute romane din ultimii ani, motiv pentru care o ecranizare a acestuia era inevitabilă. Filmul îi are în centrul atenţiei pe studenta Anastasia Steele şi pe misteriosul om de afaceri Christian Grey. Inevitabil, între cei doi se leagă o relaţie, iar filmul redă povestea erotică şi romantică a acestora, plus câteva secrete spectaculoase.


3. Fast and Furious 7 

 Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune ale anului este Fast and Furious 7, nu neapărat datorită calităţii seriei, cât mai ales ca urmare a decesului suferit de Paul Walker, interpretul lui Brian O’Conner. Acesta îşi face apariţia în film datorită scenelor filmate înainte de tragicul accident, iar împreună cu prietenul său Vin Diesel ajung din nou în ipostaza de a încălca legea.